20 september 2010

Kycklingsallad a lá proteinchock

Ikväll skapades en riktig proteinhöjare som gick enkelt och snabbt att laga efter ett hårt träningspass. Underhållningen under kvällen stod sambon Håkan för när är jag frågade om han verkligen ville ha? Han tvekade en länge när den nyttiga middagen serverades men smakade artigt. Nu har han tagit om flera gånger.. .
Så håll tillgodo!

Recept:
2-3 st stora kycklingfilér
1.5 dl röd quinoa
1/2 hönsbuljong
1 pkt tärnad fetaost i kryddblandning (Ica´s)
1/2 pkt ruccolasallad
2 dl cashew och valnötter
1/2 gurka
1/2 pkt färska sockerärter
salt & peppar

Skär kycklingen i tunna skivor och bryn i stekpannan för lite färgsättning. Lägg kycklingen i ugnen i ca 15 minuter. Koka quinoan tillsammans med en 1/2 hönsbuljong för att få godare smak. Blanda samtliga ingredienser i en stor skål. Häll i oljan från fetaosten som dressing. Jag hade även lite pumpafrön blandat med tranbär och blåbär över i skafferiet som ströddes över salladen. God och lite söt brytning till alla grönsaker.

Njut av ett nyttigt kvällsmål fullt av proteiner och vitaminer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

mmmm..låter o ser gott ut. Tack för dina goda mattips:-)Kram Anna-karin L

Malin-Charlotta sa...

Hej A-K! Det var väldigt gott! Roligt du uppskattar mina matinlägg, kommer göra några varje vecka :-)

Kram M-C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...