En helt underbar smakupplevelse! Undrar varför jag inte tidigare använt soltorkade tomater i min matlagning. Kommer bli en favorit ingrediens.
Två stora träningsportioner (eller fyra små..):
250 gram pasta
900 gram kycklingfilé
8-10 st soltorkade tomater i solrosolja
2.5 dl laktosfri matlagningsgrädde (eller vispgrädde om så önskas)
2 dl riven ost (Västerbotten eller liknade alternativ ost med tryck i smaken)
2 dl hönsbuljong (1 st tärning)
1 knippe färsk broccoli (funkar lika bra med fryst)
basilika (fryst eller färsk)
salt
peppar
Skär kycklingen i tärningar. Strimla de soltorkade tomaterna och bryn de tillsammans med kycklingen tills den är klar. Tillsätt 1-2 matskedar av oljan från tomaterna för den goda smakens skull. Häll i hönsbuljong och grädde. Låt småputtra i ca 6-7 minuter. Salt och peppra.
Under tiden kycklingen blir klar kokas pastan och broccolin i saltat vatten.
Servera på tallrik och strö till sist över rikligt med basilika och ost.
Förtrollande gott!
4 kommentarer:
Idag ska receptet provas, eftersom det innehåller soltorkade tomater.
En smakförhöjare i min smak.
Tjingeling från ett regnigt småland.
Hoppas det smaka!
Ha det skönt i Småléland!
Det där lät smarrigt!
Ett tips till med recept innehållandes soltorkade tomater:
Kall sås till kött,kyckling:
kesella (finns laktosfri, går bra med creme fraische med)
soltorkade tomater
färsk basilika
pressade klyftor vitlök efter smak
liten skvätt olivolja
kryddor: svart & vitpeppar, en aning salt?
= Helt underbart god sås!
Annat tips är Nötfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost! Mumma!
kramar Miia
Det ÄR jättegott! Rekommenderas varmt. Och tusen tack för det nya receptet, Miia, det ska jag absolut prova nästa gång :-)
Kramar Malin-Charlotta
Skicka en kommentar