16 september 2010

Kycklinggryta med soltorkade tomater

En helt underbar smakupplevelse! Undrar varför jag inte tidigare använt soltorkade tomater i min matlagning. Kommer bli en favorit ingrediens. 

Två stora träningsportioner (eller fyra små..):

250 gram pasta
900 gram kycklingfilé
8-10 st soltorkade tomater i solrosolja
2.5 dl laktosfri matlagningsgrädde (eller vispgrädde om så önskas)
2 dl riven ost  (Västerbotten eller liknade alternativ ost med tryck i smaken)
2 dl hönsbuljong (1 st tärning)
1 knippe färsk broccoli (funkar lika bra med fryst)
basilika (fryst eller färsk)
salt
peppar

Skär kycklingen i tärningar. Strimla de soltorkade tomaterna och bryn de tillsammans med kycklingen tills den är klar. Tillsätt 1-2 matskedar av oljan från tomaterna för den goda smakens skull. Häll i hönsbuljong och grädde. Låt småputtra i ca 6-7 minuter. Salt och peppra.

Under tiden kycklingen blir klar kokas pastan och broccolin i saltat vatten.
Servera på tallrik och strö till sist över rikligt med basilika och ost.

Förtrollande gott! 

4 kommentarer:

Anita sa...

Idag ska receptet provas, eftersom det innehåller soltorkade tomater.
En smakförhöjare i min smak.
Tjingeling från ett regnigt småland.

Malin-Charlotta sa...

Hoppas det smaka!
Ha det skönt i Småléland!

Anonym sa...

Det där lät smarrigt!

Ett tips till med recept innehållandes soltorkade tomater:

Kall sås till kött,kyckling:

kesella (finns laktosfri, går bra med creme fraische med)
soltorkade tomater
färsk basilika
pressade klyftor vitlök efter smak
liten skvätt olivolja
kryddor: svart & vitpeppar, en aning salt?

= Helt underbart god sås!

Annat tips är Nötfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost! Mumma!

kramar Miia

Malin-Charlotta sa...

Det ÄR jättegott! Rekommenderas varmt. Och tusen tack för det nya receptet, Miia, det ska jag absolut prova nästa gång :-)

Kramar Malin-Charlotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...