13 september 2010

Lax med ädelostsås

En super enkel och smakrik middag att spetsa kvällen med. Receptet är för två personer och är klart på 20 minuter!

250 gram färsk pasta
400 gram laxfilé
1 pkt Kvibille Ädel
2 dl laktosfri creme fraiche
Färska sockerärtor
Flingsalt

Sätt ugnen på 220 grader. Salta laxen, lägg i form med lite olja och tillred i ca 15 minuter.

Sås:
Riv ädelosten noga eller mosa med gaffel. Häll creme fraichen i en kastrull och tillsätt den rivna ädelosten. Rör om så det inte bränner fast, såsen ska bara koka upp. Klar när den är klumpfri.
Koka den färska pastan i tre minuter (inte en sekund mer). Koka upp nytt vatten och lägg snabbt i sockerärtorna. De ska bara bli varma och lite mjuka.

Klart att servera!.

2 kommentarer:

Anita sa...

Detta är oxå testat, enkelt o gott.
Tjingeling

Malin-Charlotta sa...

Härligt du gillar mina recept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...