5 oktober 2010

Laktosfri blåbärspaj

Måndagskvällen bjöd på en lyxig två rätters middag med en gudomlig blåbärspaj som efterrätt. Den är enkel och snabb att göra, även jag med bristfälliga bakkunskaper lyckas att få den sådär helt perfekt.

4-6 personer
Sätt ungen på 200 grader
Smet:
2 dl laktosfri creme fraiche
250 gram blåbär
0.5 dl socker
1-2 tsk vaniljpulver
1-2 matskedar potatismjöl
Smuldeg:
100 gram laktosfritt margarin
2,5 dl vetemjöl/glutenfritt mjöl
0.5 dl socker

Smöra in och häll ströbröd i en form. Blanda laktosfri creme fraiche, blåbär, vaniljsocker och socker i en bunke och häll i formen. Blanda även i ca 2 msk potatismjöl för att göra pajen fastare då de frysta blåbären innehåller lite vätska. Smula ihop laktosfritt smör, mjöl och socker så det blir till en smuldeg. Strö det över blåbärsblandningen och in med härligheten i ungen 20-30 minuter. Servera med vanilj glass eller laktosfri vaniljsås.

Nu är det bara att njuta!



Receptet är från grunden hämtat från denna sida men jag har valt att göra om den för att få en saftigare konsistens och med lite mindre socker. Men framförallt: Laktosfri.

2 kommentarer:

Anita sa...

Mmm... ser gott ut.

Malin-Charlotta sa...

Mycket gott! Vi åt precis en bit ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...