28 januari 2012

Mina biceps övningar i TRX

Fått önskemål på hur jag tränar TRX så här kommer första inlägget där jag valt ut två övningar med biceps. Det var fullsmockat på gymmet så vi fick göra vad vi kunde för att få plats med att fota. Längre fram ska vi istället försöka filma, då det ger en rättvisare översikt till övningarna.

Biceps TRX 1 Biceps TRX 2
Biceps TRX Biceps TRX 4
Biceps TRX 5 trx lycklig
Det är vinkeln med kroppen till TRX bandet som avgör hur tungt man vill träna och samtliga övningar kräver bra bål kontakt. Är du nybörjare och har en svag bål, startar du med väldigt lätta vinklar, är du van gymtränare, pressar du ut vinkeln för att få en tyngre belastning. Bästa är att boka en TRX-lektion med en instruktör på sitt gym.

TRX är en grym träning för bålen och har du inte en bra bål stabilitet ska du börja väldigt lätt. Är du svag i magen är det lätt att ryggen tar över jobbet och smärta kan uppstå. Själv har jag haft ((har fortfarande ibland om jag inte sköter mig) smärtor i ländryggen, men det går att träna upp med hjälp av en kunnig sjukgymnast eller som i mitt fall en idrottsspecialiserad kiropraktor (om man har allvarliga problem som jag hade). Som ni ser på bild 4 så kräver övningen en aktiverad bål innan jag drar mig upp med hjälp av min bicepsmuskel.

Jag har problem med en tennisarmbåge,  vilket gör jag inte kan träna bicepscurl osv men här har jag inte känt någonting. TRX är en jättebra träning om man dessutom vill öka sin muskelkontakt då man får en bra känsla i vilka muskler som arbetar i de olika övningarna.

12 kommentarer:

Annie sa...

Tack fina! Skall prova när jag kommer hem från semestern - känner att okoordinerade jag kan behöva lite övning på detta :)
Så om jag förstår det rätt - man drar sig upp med biceps från det att man hänger ut med kroppen?

Klart du får länka till mig, sålänge det är i positiva ordalag har jag ju inte direkt något att klaga på :)

Malin-Charlotta sa...

Hej Annie!

Exakt, du har fattat galoppen. Det är väldigt viktigt du håller bålen hela tiden, så du inte tappar kroppen och faller i svank. Prova i lätt vinkel första dragen för att få in tekniken. Fokusera på vilken muskel det är som ska göra jobbet. Håll axlarna i neutral läge, undvik att "dra upp dom mot öronen".

Så bra, Annie! Och jag kan inte komma på att jag skulle vilja skriva något annat än positivt om dig? :-)

Matilda sa...

Det där är vackra bilder på en vacker kvinna. Men det är också en vacker dag att ha i minnet, i med- och i motgång <3

Malin-Charlotta sa...

Finaste Matilda, så kärleksfull,
Kommer alltid ha den dagen med mig i mitt minne.

I mot och i med gång <3

♥ Sojka ♥ sa...

Jag skulle vilja ha ett sånt TRX kit hemma någon dag. Har sett i Olgas blogg hur hon tränar!

Men fan vad snygga armar du ha!! =D WAoW :)
Krams!

Malin-Charlotta sa...

Jag ska försöka skaffa ett till sommaren och ha i trädgården. Kommer bli ruinerad på alla saker jag vill ha det här året! Haha!

Och tack, det var snällt skrivet! Det ligger en del träning bakom de där armarna, just nu är det egentligen lite extra fokus på axelpartiet som jag vill ha mer volym i!

Karin - FitnessochHälsa sa...

TRX verkar verkligen vara grymt bar träning! Kul att du visar bilder och ger tips!

klara sa...

TRX är så bra. allsidigt och roligt. Har funderat på att införskaffa det till sommaren så man kan slänga upp det i nått träd och träna ute :)

Malin-Charlotta sa...

Roligt du uppskattar det så, Karin! Kanske ska lägga in lite fler träningsinlägg. Ska nog göra en undersökning!

Malin-Charlotta sa...

Håller med dig, Klara! Och vi är också väldigt sugna på att köpa TRX och sätta i trädgården. Problemet är att jag tror jag måste plocka ner det varje gång, annars får vi nog inte ha det kvar eftersom vem som kan gå in på vår tomt.

Får fundera lite :-)

Anonym sa...

Väntar med spänning på min TRX leverans. Superfina resultat du fått. Tack för inspirationen:-) /Veronica

Malin-Charlotta sa...

Härligt att få inspirera, Veronica! Lycka till med träningen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...