4 februari 2012

Lev ut din sanna potential

""Något av det mest sorgliga en människan kan uppleva är att att nå slutet av sitt liv och inse att hon aldrig gjorde det hon drömde om. 
Om du plötsligt vaknar en morgon i slutet av ditt liv- eller till och med mitt i livet- och inser att du inte vågade, att du inte ens förverkligade en tiondel av din potential, då kommer ditt hjärta att brista""

Finn din Livsuppgift
Robin Sharma


Varje gång jag tvekar, tappar min kraft i en rädsla eller inte tror på min förmåga att ta mig framåt mot mina drömmar, tar jag rygg på de som vet hur man gör. Jag trycker mig själv ständigt åt rätt håll för att påminna mig om att det är DIT jag ska. Jag talar om för mig själv att jag kan inte misslyckas, jag kan bara lära. Det skapar en trygghet och rädslan får svårt att ta fäste i min kropp. 

För vad gör det om jag inte når dit jag tänkte från början? Egentligen? 
Då har jag sannerligen försökt och mitt hjärta slipper brista för att jag inte hade modet att våga leva. 

Malin-Charlotta Rudin

14 kommentarer:

klara sa...

Åh vilket bra och tänkvärt inlägg Malin! Jag suger åt mig av varenda ord. Kram

Malin-Charlotta sa...

Tack och jag ger dig dom så gärna, min vän!

Kramar om <3

Matilda sa...

Har beställt Bonnie Wares bok samtidigt som jag funderar på varför fler inte vågar satsa mot stjärnorna. Vad är det som de är så rädda för?

Malin-Charlotta sa...

Människan är trygg i sin egna miljö, de älskar att drömma, men vet inte hur de ska göra för att förverkliga sina drömmar.

De som vågar, får visa vägen, vara förebilder och ge redskapen vidare så fler kan arbeta mot sin rädsla som är den starkaste faktorn till att många stannar kvar i sin bubbla.

Själv sitter jag och petar i en ny dröm just nu, som kommit upp "sådär" helt oväntat. Jag tror jag kommer att gripa tag om den....innan jag tappar den ur sikte

Viktkamp sa...

du är så klok att jag nästan blir gråtfärdig! Tack <3 Kramar fina du

Trillingnöten sa...

Jag läste precis en artikel om just detta, vad folk ångrar när de ligger på dödsbädden och de allra flesta önskade att de vågat gå sin egna väg i livet istället för att lyssna på andra eller följa vad andra tyckte! Det är viktigt att lyssna på sitt hjärta!

Anna sa...

Så sant så sant! Har precis börjat lyssna på "munken som sålde sin ferrari". Den är lite trögare att komma in i än "vem gråter vid din grav". Känns lite mer skönlitterär än så länge.

Malin-Charlotta sa...

Viktkamp, jag säger bara en sak: Massa rosa kärlek till dig!

Kram till underbara du!

Malin-Charlotta sa...

Precis Trillis! Och det har verkligen slagit mig den sista tiden. Jag har varit på väg så många gånger i mitt liv men få tillfällen har jag faktiskt verkligen klivit över startlinjen och tagit mig framåt. Jag har bara haft en önskan och det räcker inte. Man måste agera också.

Tack för du delade med mig av artikeln!

Malin-Charlotta sa...

Godmorgon Anna! Den kommer igång, "Munkenboken". Håller helt med att den är lite seg i början. Men sen kommer den igång, jag lovar!

De påminner mycket om varandra "Gravboken" och Munkenboken" samma budsak fast på olika sätt :)

Ha en fin söndag!

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Bra sagt i min blogg om näringsämne! Håller i stort med men var och en får känna vad som är rätt i deras kropp. Så länge man känner efter så säger ju kroppen ifrån om man gör något fel.

Ja mitt gamla inlägg kanske lät som att jag hade värsta ätstörningen men läser du hela min blogg så kan du se att jag inte har det. Det vore oärligt att skriva något annat än det jag skrev i inlägget och det innebär inte ätstörning för att man har såna tankar. Jag vet att inte några nötter skadar eller bär men eftersom just dieten säger så och man kan äta det i andra fasen så tänker man så när man först stiger upp på vågen. Det är naturligt att tänka så och ännu mer naturligt att det sen sjunker in och man tänker efter och kommer på att man tänkte lite tokigt. Sjukligt hade varit om man aldrig tänkte knäppa tankar eller att man fortsätter tänka som man gjorde impulsivt.
Hade du träffat mig så hade du nog fattat att jag inte hör någon ätstörning.

Jag har dessutom haft ätstörning och det för många år sen.

Kram och tack för att du visar att du bryr dig! :)

Malin-Charlotta sa...

Hej Anne-Sofie!

Det var inte menat att jag pekade just på dig ang ätstörningar, men det ser jag du förstår. Ville få mer insyn i ditt tänkande kring kost och det tackar jag varmt för att du gav mig!

Vi har alla olika saker vi tror på och vi är enskilda individer. Det som passar mig, passar inte alla. Och det är väl tur det, för det genererar i att vi kan lära av varandra :) Ingen utvecklas genom att sitta fast i "sitt egna".

Kram & Tack för du delade med dig!

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Vad skönt att du verkar förstå mig. Jag kan vara lite knäpp i mitt tänkande och ännu knäpp i mitt skrivande. För mycket skriver man som man känner och inte alltid man gör det i praktiken heller. Vissa saker är ju mycket tankar.

Jag kör ju enligt atkins eller enkligt den nya metoden och den är väldigt lik Gi och det är ju ett sunt sätt att äta på. Man får ju anpassa så det passar en men jag behöver lite struktur. Jag är en allt eller inget person och har svårt att leva efter lagom.

Men jag följer inte det så jag mår dåligt eller följer den till punkt och prickar men den är bra riktmärke då vi äter för mycekt kolhydrater i dagens samhälle. Och på många punkter försöker jag följa så som man mer åt för när det inte fanns massa konstiga och det var fetare mat och man åt inte socker.
Kram!

Malin-Charlotta sa...

Huvudsaken är att du finner ett tillväga sätt med din kost hållning som passar dig och som du mår bra av :)

Tycker inte alls du är knäpp i ditt skrivande, vi uttrycker oss på olika sätt och tolkas därmed också på olika vis. Det är långt ifrån alla som förstår mig, jag får ibland höra att jag är "lite djup", "filosofisk" kanske "lite svår" men det är helt ok. Hela världen kan ju inte tycka som jag, även om jag brinner för mitt budskap likt en driven politiker eller en eldig filosof :)

Hoppas du haft en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...