19 februari 2011

Lax med saffran och ris


Improviserade i veckan med matlagningen alldeles på egen hand, vilket blev ett riktigt lyckat drag! Fantastiskt gott och väldigt enkelt.

Ris 4 portioner
Lax 500 gram (färsk)
1 pkt sockerärtor
2.5 dl laktosfri creme fraiche
1 dl laktosfri matlagningsgrädde
1-2 pkt saffran
Flingsalt & peppar

Tillaga den färska laxen i ugnen (200 grader i ca 15 - 20 minuter) medan riset kokar. Gör såsen separat genom att blanda cremefraiche, matlagningsgrädde och saffran. Koka försiktigt upp, häll sedan såsen i det färdiga riset. Sockerärtorna låter ni sjuda upp i en kastrull. Tag hälften av laxen och skär i strimlor för att sedan blanda det i riskompotten. Tillsätt ärtorna. Smaka av med salt och peppar, själv använder jag alltid flingsalt till lax då det är en riktig smakhöjare. Häll upp på tallrik och lägg sedan en laxfile ovanpå. Alternativt kan man blanda all lax tillsammans med riset, det är en smaksak.

Beroende på hur stark saffransmak man vill ha kan man välja mellan 1-2 pkt, jag tog 1 pkt till detta recept men hade väl kunna haft 2. Allt beror ju på hur stor saffran-fans man är.
Hoppas det smakar!

2 kommentarer:

Matilda sa...

Vilken mästerkock du verkar vara då! Du borde hjälpa mig i köket ;) Ska minsann sno ditt recept och justera det lite, hehe.
Ser framemot en förtrollande matupplevelse!

Malin-Charlotta sa...

Förtrollande it is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...