17 november 2010

Fånga dagen

Det är lätta att falla in i kylan, drömma sig till våren och missa det magiska med vintern. Jag är inget fans av den mörka årstiden, jag älskar sol och värme och önskar ha sommar året runt, men vintermånaderna kommer ju vare sig man vill eller inte. Då gäller det att hitta det vackra istället för att gå med mungiporna nere i fyra mörka månader och bara längta in i den grönskande framtiden.

Något jag försöker fånga är alla de magiska foton som dukar upp sig på rad. Tänk dig en rödfärgad soluppgång blänka över ett kritvitt snötäcke eller när träden är täckta med rimfrost så långt ögat kan nå. Is på en sjö med full med lekande änder eller ett rött ensamt bär i en skog. Överallt finns bilder som inte finns på sommaren. Det gäller bara att öppna ögonen.

2 kommentarer:

Karin - FitnessochHälsa sa...

Den mentala biten är så viktig och det är helt klart viktigt att njuta av de "små" sakerna i tillvaron och stanna upp och njuta av dem när man kan. Sant som du skriver!

Malin-Charlotta sa...

Att stanna upp ibland kan vara svårt när det går för fort, men man lär sig. Å andra sidan är det är ju det som är tjusningen med livspusslet, att lära sig lägga bitarna på olika sätt tills de till sist passar :-)

M-C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...