12 december 2011

TRX räddar mina konditionspass

Med misstänkt stressfraktur i underbenet är det svårt att komma åt konditionsträningen. Tack och lov kom jag på iden för nu en månad sedan att föra in TRX i träningsschemat. Bokade en instruktion och har nu kört 2 pass i veckan med och ju mer bekväm jag blir med motoriken desto mer puls får jag upp i passet. Ett pass innehåller bröst/hela ryggen/triceps/biceps/axlar/bål (inga benövningar pga skadan) Då jag tidigare aldrig kört så många muskelgrupper på samma pass och kroppen är ovan, vilar jag en dag extra då återhämtningen tar längre tid än tidigare och jag får fortfarande träningsvärk då övningarna är "nya".

Jag öser på rejält, vilar 15-30 sekunder mellan seten så att pulsen hålls hög. När jag startade med TRX hade jag en medelpuls på 69 %, senaste passet noterade jag 79.2 % ! Klar förbättring och ett mer än godkänt konditionspass kombinerat med styrka.


Att tänka på om du kombinerar styrka och kondition på en hög ansträngande nivå är att det oftast kräver mer återhämtning både i form av mat, sömn och kanske även en dags extra vila. Därför ligger jag nu endast på 5 pass/v totalt fördelat på 4 dagar, så kroppen får tid att vänja sig vid den nya träningsmetoden. Detta är individuellt och det finns inga färdiga mallar, men ju hårdare du tränar desto mer noga ska du vara att ta hand om dig. Du ska hela tiden var lyhörd på dina förändringar i din livssituationDet gäller också att se över din vardagliga situation, stress på jobbet eller i hemmet hämmar din tillväxt till nästa pass. Något många glömmer inklusive jag själv en gång i tiden ... 

7 kommentarer:

Annie sa...

Har just sett att de äntligen införskaffat trx band på mitt gym nu. :)
Nu skall jag bara se hur tusan man använder sig av dem också, tills dess sneglar jag nyfiket ditåt :)

Malin sa...

Åh jag vill köra Trx igen!! Har inte blivit en endaste gång sedan instruktionen. Vila och förkylning kom mellan. Funderar dock om jag ska ta med mig sambon till Kvarnen på torsdag och köra lite. Längtar :)
Härligt med nya alternativa träningsformer!

Malin-Charlotta sa...

Annie! Vad spännande, svara i din blogg :)

Hej Malin!

Tycker absolut du ska ta med sambon till Kvarnen och RTX á! Du kommer inte att ångra dig :)

Lycka till!

Christer sa...

Skulle jag vilja prova men finns inte på mitt gym.

Malin-Charlotta sa...

Det kommer säkert, Christer, det är på framgång i Svedala!

Karin - FitnessochHälsa sa...

TRX låter verkligen jätte roligt! Måste testa det framöver!

Malin-Charlotta sa...

Du kommer gilla det stort, Karin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...