1 december 2011

Ta bort bindeln från dina ögon

Du kan aldrig träffa ett mål som du inte kan se

Har du klara och tydliga mål eller är de bara drömmar? Tänker du att "det ska jag göra i framtiden" när du inte ens vet hur din framtid kommer att se ut? 

Skriv ner dina mål: Inom hälsan, det materiella, din karriär, andlighet eller inre resa, relationer, det finns inga regler för vad du får önska. Samma sekund som du sätter ner bokstäverna på ett papper, är du ett steg närmare att nå dit du vill. Börja med de små målen för att sedan våga ta steget till de större. På vägen fram lär du dig genom misstag och framsteg, det är det som är livet och vad du än möter, se till att du hela tiden ser ditt mål, så du inte tappar riktningen. När du sedan gång på gång förverkligar dig själv och din potential växer du och vågar tänka större och större.

Så ta några minuter av av din tid och skriv ner vad  du egentligen vill uppnå med ditt liv. Och håll sedan disciplinerat fast vid det. 


Fotonot: Under en cykeltur i September

13 kommentarer:

Annie sa...

Du är alltid lika klok Malin! Jag har dock svårt att hålla fast vid "ett mål" i mitt liv då jag har så många drömmar och önskningar.
Så mycket jag vill göra och hinna med i mitt liv på det personliga planet. Så jag får välja det som jag vill mest för tillfället och sikta på det och hoppas att jag hinner med det andra också när jag är klar med det första :)

Malin-Charlotta sa...

Hej fina Tjejen!

Jag känner igen det där så väl, Annie :) Så likväl som jag påminner mina läsare, påminner jag också mig själv om vikten av att veta åt vilket håll jag ska. Det är lätt att tappa siktet.

Cykling min passion sa...

Åh dina ord träffade rakt på mig!
Nu ska jag skriva ner mina drömmar på papper! :)

Matilda sa...

För har vi riktig otur och ständigt skjuter upp saker till framtiden så kanske vi inte hinner få uppleva dem. För på två sekund kan allt vara för sent och det vi en gång tog för givet vara ett minne blott.
Hoppas allt gör som Malin säger <3

Trillingnöten sa...

Jag gillar det där med att du sa att man måste kunna se målet för att pricka rätt. Det ÄR ju så sant :) Försök skjuta prick med ögonbindel och din tes är redan bevisad :)

Malin-Charlotta sa...

Du kommer märka skillnad, Lina. När orden finns på pappret intar de en ny form.

Malin-Charlotta sa...

Det finns dom som uppnår sina mål sen finns det dom som drömmer. Jag är ibland någonstans mittemellan, om jag verkligen vill något ser jag till att ta mig dit. Men då måste jag nästan brinna upp av längtan. Sen har vi dom där lite mer suddiga målen som det hänger en rädsla över.

Tack för ni tittar fantastiska mina fantastiska tjejer. Nu dammar vi av siktet och kör!

Malin sa...

Just nu känns mina mål så himla luddiga. De svävar någonstans just nu uppe bland molnen. Tror jag ska sätta mig ner precis innan årsskiftet och printa ner mina mål. Ta mig en rejäl funderar på vad jag egentligen vill. Fokus 1 är iallafall att stressa mindre och ha kul. Sen vill jag gärna ha lite andra mål att sträva efter, blir så mkt roligare att ha ett konkret mål att jobba mot.

Ha en fin fredag och mysig helg!

Malin-Charlotta sa...

Låter som ett sunt & friskt fokus, Malin. Svarar dig i din blogg!

klara sa...

JAg önskar att jag vågade skriva ner det men det gör jag inte. Jag har en otroligt stor rädsla inom mig att misslyckas och risken att göra det känns större om jag skriver ner mina mål. Därför vågar jag inte göra det, jag vågar ens inte berätta för mina nära om min drömmar för att det känns för läskigt. Jag önskar att det inte var så här för jag vet ju att man måste ha mål för att ta sig nånstans. Kanske är det därför jag bara sniglar mig fram i livet- för att jag inte direkt har några mål. Tack för ett viktigt och tankvärt inlägg Malin. Kram

Malin-Charlotta sa...

Klara min vän. Mål behöver inte vara av den storslagna typen, det kan vara att ändra en liten vardagsvana. Man börjar i små skalor för att sedan arbeta upp ett självförtroende till de större.

Och misslyckas ibland kommer vi att göra, det är en del av att ta sig framåt i livet men bara för att vi gör det, betyder det inte att vi är sämre än någon annan. Att misslyckas är i mina ögon bättre än att inte våga.

Svarar vidare i din blogg.
Kramar om

Tackan sa...

Vilka kloka ord, de tar jag verkligen till mig. Ska plita ner lite livsmål tror jag allt :-9

Malin-Charlotta sa...

Önskar dig stort lycka till, Tackan, & välkommen åter om du vill :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...