20 december 2011

Vill du ha magi?

Har skoningslöst startat mitt "nya liv" med att minimera uppförsbackarna i min tillvaro. Ju mer det bär emot, desto snabbare ser jag till att göra mig av med energitjuvarna. Vi pratar om sånt som är tråkigt, jobbigt, obehagligt och obekvämt. Sånt som vi tänker, äh, jag tar det imorgon, jag vill inte eller jag kan och vågar inte. Och så går det en vecka eller kanske en månad och jag har fortfarande inte ringt det där samtalet, skickat det där kortet eller kommit igång att träna. Vad väntar vi på? Tror vi verkligen att livet är en enda stor brandövning?

Det är bara att göra. Ta fullständig kontroll över det som bär emot och dina tankar, sluta skjut kärran framför dig ju längre upp i backen du kommer. Jag lovar, det kommer inte att gå lättare ju mer du trampar på och väntar på att någon ska knuffa dig framåt i ryggen eller kanske till och med bära dig upp för backen så du slipper gå själv.


Ju fler gånger du lyckas, desto starkare blir ditt jag. Sinnet fungerar precis som alla muskler i kroppen, ju mer vi tränar det, desto starkare och friskare blir det. Det är som om jag snart kan lyfta en lastbil eller två. Och vi växer, inombords. Jag kan inte riktigt förklara den här känslan, den måste upplevas. Det blir som magi i hela maggropen, i varenda liten cell och en känsla av lycka. Oftare och sannare än innan.

På vägen till din upplevelse skickar jag med tre ord du kommer att behöva: 

Disciplin
Viljestyrka
Mod


Starta ditt vardagsfyrverkeri & Kör ! 
Du har nämligen ingen aning om hur länge du får öva..

8 kommentarer:

Malin sa...

Härligt!!
Det är faktiskt en av mina styrkor. Jag försöker ta tag i saker så fort som möjligt, gillar inte att skjuta upp saker. Självklart blir det så ändå ibland men det är oftast pga tidsbrist. Man mår så mkt bättre genom att ta tag i saker än att skjuta upp dem. Helt klart!

Maggi sa...

Finaste MC!

Hoppas allt är bra med dig och tack för din fina kommentar.

Jag kommer ta lite jul ledigt från bloggen ett tag framöver. Har massa saker som snurrar i mitt huvud som jag måste ta tag i. Egentligen är det bara massa roliga saker men jag är nog lite rädd =)

Vill önska dig en god jul och ett gott nytt år!

Tack för alla kloka råd och tips som du gett mig under 2011, jag hoppas att vi fortsätter finnas där för varandra under 2012.

Hatten av för dig min kära blogg vän.
Kram

Malin-Charlotta sa...

Malin, det är en styrka! Jag är istället glömsk, på riktigt. Det är mitt stora dilemma när det kommer till att "göra saker". Får skriva listor ibland för att få saker att fungera. Men det är som du säger, en annan sak i en annan värld.

Hoppas du har en fin kväll, jag har gått på julledigt <3

Malin-Charlotta sa...

Min Maggi, det här blir personligt. Åh vad jag tycker om dig! Att svara i din blogg blir bäst ..

Malin sa...

Jag har nog iof varit dålig att hänga på Friskis, har mest varit där på måndagar på mitt pass. Så därför vi inte stött på varandra.

Listor måste jag oxå skriva. Glömmer oxå bort. Men bara inte sakerna ligger alltför länge på listan. Vissa saker som inte är så bråttom kanske får ligga ett tag men det är nog mest pga tidsbrist eller andra prioriteringar. Nån övermänniska är jag inte som fixar o har koll på allt :)

Helt rätt! Man ska göra det man mår bra av. Man får lyssna av och göra det som känns rätt.

Låter härligt med den lilla flickan och tänk det är bara början :)

Åh vad skönt att du får vara julledig. Njut av ledigheten, dig själv och kärleken!!

Malin-Charlotta sa...

Frågan är om man vill vara en övermänniska? Hur skulle man då lära sig saker om man gjorde allt i rätt ordning ..? En tanke från mig..

Ha en vänlig dag, Malin.
Sänder dig kärlek!

Linn sa...

<3!

Malin-Charlotta sa...

Idag läste jag: Du är så mycket mer än du någonsin drömt om att vara.

Och visst är det magiskt, Linn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...