27 januari 2012

Hon inspirerar till kreativitet i köket

En bloggvän till mig öppnat mina slöa mat ögon och med sina härliga foton, recept och nyfikenhet kring mat så jag helt enkelt tagit efter. Sedan två veckor tillbaka skapade jag därför ett nytt mål här hemma och det är två nya maträtter i veckan, efter att det lätt blir "samma". Det har exploderat här hemma, jag yrar omkring i köket och inbillar mig att jag är en mästerkock vilket tar mig till att våga testa nya fantasier kring mat. För om jag tänker att jag inte kan, då skapas det ju inte mycket nytt?

Idag snodde jag ihop en laxpasta med pesto och soyagrädde i ugn helt på måfå, blev jättegott! Så, kan jag, kan alla lära sig laga mat!


500 gram lax, 300-400 gram glutenfri pasta, broccoli, 3-4 dl soyagrädde, ½ burk grön pesto, lite kräftstjärtar (hade några över), salt & rikligt med citronpeppar. Förkoka pastan, skär laxen i tärningar och lägg i en form, peppra & salta, blanda soyagrädde, pesto & broccoli och häll över. Lägg pastan runt om. In i ugnen tills laxen är klar!

Hoppa in på Annie´s fantastiska blogg! 
Njut av nyttiga mattips & kreativitet i både köket och i träningslokalen! 

7 kommentarer:

ZtorZillen sa...

Spännande! Håller med om att det finns mycket inspirerande bloggar! Har ju själv börjat baka muffins! Kanske skulle "våga" testa lite ny mat också! Kan ju liksom inte bli värre än att det är äckligt och att vi aldrig lagar det igen! Allt att vinna med andra ord...

Malin-Charlotta sa...

Precis! Allt att vinna! Har hänt några gånger jag fått slänga, men vad gör egentligen det när man tog mod till sig och vågade prova?

Annie sa...

Vad kul att du har börjat laga mat och fått inspiration! Är ju så mycket roligare att äta med lite variation och spännande rätter! :)


Man kan ju inte bli en mästerkock om man inte testar lite :D

Malin-Charlotta sa...

Visst är det så, Annie! Åh eftersom jag lagar all mat själv så krävs det ju en del kreativitet om man ska bli lycklig vid matbordet ;-)

Nu är den på G!

Cykling min passion sa...

Måste kolla in den bloggen!
Kanske skulle ta efter och försöka ha två eller en ny maträtt i veckan, det är ju så trist när man fastnar i samma mönster. Tack för tipset! :)

Malin-Charlotta sa...

Om man sätter upp en disciplinerat mål i köket, har man mycket lättare att locka fram kreativiteten, för man vill ju gärna nå målet...

Och titta in hos Annie, du kommer inte att ångra dig!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Verkar super gott ju! Kul att du har börjat laga så mycket mat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...