25 januari 2012

Tyst timme på jobbet

Jag slog samman flera utmaningar idag och tog min "tysta tid" utanför min trygghetszon jag har i hemmet med min man. Igår introducerade jag några av mina kollegor om mitt tankesätt kring en tyst timme och till min glädje väcktes en nyfikenhet. Idag tog jag mod till mig och sa: Efter fikat ska jag ha min tysta timme, jag får svara på frågor men inte själv ta initiativ till att prata. De tog det med ro mina härliga tjejer och timmen flöt på fint men jag ska villigt erkänna det var lite mer nervöst än när jag provat hemma.

Varför tyst timme?
För att bli en bättre lyssnare till min medmänniska
För att förbättra min självdisciplin
 ( en av punkterna på min mållista 2012)

Det svåra är inte att vara tyst, det är att integrera en ny vana och därmed ett nytt sätt att agera emot sin medmänniska. Att stå emot det som man är van vid att göra, att prata omedelbart när man vill dela något, är både utmanande, utvecklande och ger en enorm kraft inombords!. Jag tycker du ska prova och känna efter vad Du upplever!

6 kommentarer:

ZtorZillen sa...

Spännande! Men vad "hände då"? Hur gick det? Kändes det som om du fick ut något av det eller va det bara att det "flöt på"? Nyfiken..:D

Malin-Charlotta sa...

Det är efteråt som styrkan kommer. En särskild känsla av att man klarat av något man bestämt sig för. Att jag gjorde det på jobbet var för att våga stå för de förändringar jag inbringar i mitt liv inför andra och att jag hoppas fler prövar för att få bättre effekt på sitt liv.

Svårt att förklara, man måste nästan prova :-)

För mig ger det hittills en ökad disciplin och jag märker även att jag lyssnar mer när jag är i sällskap. Har inte lika bråttom "att säga" vad jag tycker.

Kul du är så intresserad, ZtorZillen! Tycker du ska testa :-)

ZtorZillen sa...

Det ska jag göra!

ZtorZillen sa...

SV: jo, men eller hur! Det trista med denna lilla orkidé va ju att den va "framavlad" hemma hos mig...kände liksom att den va "min" lite mer än de andra blommorna..å jag är normalt totaltkass på blommor ;)

ZtorZillen sa...

Hallå! Viktigt! Jag har nu testat en variant av din tysta timme. Bestämde mig dock för att inte berätta om det för mina kollegor. Utan bara som experiment att lyssna mera. Jättehäftigt och ska göra om det nästa vecka också! Tror man blir mer ödmjuk mot konsten att lyssna! Mycket bra initiativ!

Malin-Charlotta sa...

Väldigt bra initiativ av dig!! Åh vad roligt och ännu mer inspirerade att höra, ZtorZillen! Får som spring i benen! Bra att du gör på ditt sätt, det finns många olika lösningar.

Och visst är den lite unik, den där känslan, när man bemästrat den tysta timmen. Ser fram emot att få höra fortsättningen.

Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...