2 januari 2012

Vänskapsband

Träffade en väninna idag som jag inte träffat på tum man hand på väldigt länge. Det slog mitt att vissa människor kan man vara ifrån väldigt länge och ändå när man ses så känns det som om tiden aldrig gått. Den där vänskapen som växer på varsitt håll men hålls ändå ihop. Mycket har hunnit hända på vägen, jag har flyttat för att lämna det gamla liv jag hade när vi träffats första gången och hon har hunnit med sina stigar i sitt liv. Och ändå möts vi av liknande tankar och känslor och luften omkring oss känns fjäderlätt trots det inte alltid är enkla saker vi delar med varandra.

Vi människor befinner oss i samma värld och kan ändå uppleva olika saker i en och samma händelse. Det en annan erfarit kan vara lösningen på din problem och din styrka kan ge kraft till den som är dig mitt emot. Små ord av kärlek kan ge mycket kärlek och uppmuntran kan ge hopp till den som är på väg att ge upp.

Att ta sig tid att lyssna och dela med en medmänniska är en av livets stora gåvor. Och tänk på att lyssna, när den andre ger av sin röst, var då inte redan i dina egna tankar genom att fundera på vad du ska svara. Ha tålamod och respekt för den du möter. Ge av din tid till de som står dig varmt om hjärtat och du berikar både ditt och din medmänniskas väg genom livet.

8 kommentarer:

Anita sa...

Ja, en av de svåraste konsterna här i livet är att kunna lyssna. Har du den förmågan så vet du att du får mycket tillbaka av exempelvis visdom.
Men är du medveten om att du har svårt för det, ett tips öva på den svårigheten så ska du märke att det även är en rikedom att kunna lyssna.

Malin-Charlotta sa...

Jag kan ibland bli lite ivrig när det är ett ämne jag brinner mycket för. Entusiasmen tar över och jag får så bråttom. Till vad egentligen? Mitt budskap kommer ju fram hur jag än gör och vilar jag lite på tankarna och orden visar jag min medmänniska respekt för dess åsikter. Det är verkligen något jag tränar på nu, att verkligen lyssna. I alla angelägenheter. Och. Det gör en enorm skillnad för alla deltagare...

Tack för dina klokheter! Kramisar

Karin sa...

Mmm...Jag håller verkligen med om att det är viktigt (och väldigt svårt =)) att lyssna.
Jag tänkte på ett ord som lyder"
En mild blick gör hjärtat glatt, ett gott budskap ger märg åt benen"
Jag tycker det är så talande om kraften i att lyssna med omtanke och att våra ord verkligen kan göra skillnad.
Tack för dina inlägg!

Malin-Charlotta sa...

Den texten var mycket vacker, tar den med mig, Karin. Och visst kan det ibland vara svårt att lyssna när vi blir ivriga, men får öva och öva.

Tack själv för du tittar in och delar med dig!

Malin sa...

Ja vissa människor kan man vara ifrån hur länge som helst sen när man ses är allt som det alltid varit. Märkligt men fantastiskt. Underbart när det klickar så med någon. Bara synd att man kommer ifrån vissa av olika omständigheter.

ZtorZillen sa...

Du är väldigt duktig på att skriva. Det är sååå sant och så viktigt att ta sig tiden att lyssna...ibland borde vi bara lyssna. Vara tysta å lyssna, det skulle behövas mer sådant i världen, tror jag!

Malin-Charlotta sa...

Hej Malin! Jag tror, att de som man verkligen vill ha kvar, de blir kvar. De andra går vidare år ett annat håll. Och det är precis så som det ska vara :-)

Malin-Charlotta sa...

Ztorzillen! Hoppas du haft ett bra nyår! Och tusen tack, de uppmuntrande orden tar jag med mig i min kamp att skapa en bok :)

Ibland kan det vara svårt att lyssna, så idag övade jag extra. Satt bara och lyssnade en lång stund på mina två kollegor på lunchen. Det VAR nyttigt! Sen började de ställa träningsfrågor till mig så då var det kört ..haha! Plikten kallade ... ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...