18 januari 2012

Mål 5 -Mindfulness och jag är utsvulten på ingenting


Nya vägar och nya berikande upplevelser. Det finns inget stopp över vad vi människor kan lära oss om vi bara vill och jag fascineras av att det är att just göra ingenting som ska vara ett av det svåraste momenten i livsresan. Att låta tankarna vila utan planer för framtiden eller  i det som passerat, bara var här och nu.

Mål nummer 5 år 2012 var att börja med Mindfulness och jag har fått min första resa i att vila. När stunden kom till att bara vara i tystnad hälsar märkliga bilder på i huvudet, är lite som innan man somnar, tankarna flyter iväg och bildar osammanhängande besynnerliga berättelser. Att stanna upp, låta allt komma och acceptera för att sedan släppa, det är något jag vill öva på i mitt liv. Jag vill har mer av "att bara vara" mitt hjärta formligen skriker efter lugn och stillhet. 

Var är du? Ta mig med om så för en liten stund, ropar det. utsvulten på ingenting

Så till dig som har livet på gång, som alltid är ett steg i framtiden eller ett steg i dåtiden, stanna upp och följ med mig. Till det som är Nu. För vi har ingen aning om vad som ska ske i framtiden och det som har hänt, kan vi inte göra någonting åt, vi kan bara lära oss av det. Målen finns kvar och alla drömmarna, jobbet likaså och familjen, de försvinner inte bara för att du stannar upp för en stund.


Ta dig tid att investera i din inre resa. 

8 kommentarer:

Viktkamp sa...

Du skriver alltid så klockrena texter som jag älskar <3 Jag länkar till dig på min blogg, om det är ok?

Malin-Charlotta sa...

Gulliga Du! Klart du får, jag blir bara glad <3

ZtorZillen sa...

Mycket fascinerande...å märkligt hur hjärnan fungerar...intressant! Konstigt att det ska vara så svårt..

Malin-Charlotta sa...

Hoppas få lite mer kunskap om hjärnas funktion på min kurs Psykologi som börjar snart. Det är som du skriver, Ztorzillen: Fascinerande !

klara sa...

Att ha förmåga att leva här och nu är viktigt men svårt. Jag har nog bara träffat en människa i mitt liv som kunnat det och det var min farfar. Han var verkligen HÄR och NU.

Jag gick för flera år sedan en kurs i Mindefulness, men trivdes inte med kursupplägget. Det kändes krystat och jag som hade problem med panikångest fick bara mer problem då jag började fundera för mycket på mina känslor i kroppen. Jag började inbilla mig att det jag kände i kroppen var "fel" och det gjorde mig rädd. rädslan i sin tur triggade igång panikångesttankar. de gånger jag får panikångest är det just att inte tänka på hur jag känner som brukar hjälpa. dvs jag behöver fokusera på något helt annat, vad jag gjorde igår eller ska göra eller vad någon annan gör.
Knepigt att förklara vad jag menar men jag tror att de som själva haft panikångestattacker vet vad jag menar.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Visst är det svårt att leva i nuet, men VIKTIGT! Bra att du lyfter upp det!

Malin-Charlotta sa...

Klara, har inte haft just panik ångest så många gånger men de tillfällen det har uppstått minns jag och det är ingen givmild historia ..

Att leva i nuet är svårt och jag är övertygad om att vi inte kan eller ska vara där hela tiden. Vi behöver ibland blicka tillbaka för att lära oss av våra erfarenheter och vi behöver titta framåt för att bejaka våra drömmar och mål. Så jag tänker, att en stund då och då, är lagom. Iaf för mig. Ska bara komma på hur man gör först :-)

Malin-Charlotta sa...

Vi hjälps åt, Karin! Att påminna varandra :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...