Ingredienser
400-500 gram lax
200-300 gram räkost
broccoli
sockerärter
minimorötter (frysta)
1 st purjolök
fiskfond (efter smak ca 2-4 msk
soyagrädde 2 dl
lite salt (fonden har mycket sälta i sig)
vit&svart peppar efter egen smak
Sätt på ugnen ca 200 grader och tillaga laxen medan ni tillreder och kokar purjolöken, broccolin och morötterna lätt (3-4 minuter). Häll sist i sockerärtorna och räkosten tillsammans med soyagrädden. Smaka av med fiskfonden.och koka upp försiktigt. Sänk värmen till 1:an och när när laxen är färdig (ca 10-15 min) skär den i bitar och blanda det tillsammans med övriga ingredienserna. OM ni vill ha den lite mer flytande, tillsätt ½-1 dl vatten.
Jag väljer att koka purjolöken då det blir mildare för magen. Laxen kan även stekas, men personligen tycker jag den blir saftigare och nyttigare om man tillagar den i ugnen.
Smaklig måltid önskas!
4 kommentarer:
Har precis fått upp ögonen för sojagrädde, men gud vilken fin och krämig smak. Jag är helt såld!
Instämmer helt, Annie, soyagrädde är en helt fantastisk produkt. Den har tagit över mitt kök totalt :)
mums va gott =)
Det var mumsmums!
Skicka en kommentar