10 februari 2012

Alla Hjärtans Dag alla dagar om året

Snart är det dags att visa kärlek och uppskattning till våra nära och kära och tipsen haglar in om vad man ska göra denna speciella dag. Här följer några av mina råd hur vi kan fira vår omtanke till andra. Ta chansen och gör något varje dag genom att stanna upp i livet och kliv utanför dig själv så ofta du gör det till en daglig vana. 

Lägg handen på en ensam axel och ta några minuter för att lyssna. Skicka ett mail eller vykort till någon du tycker om, men som du inte hör av dig till så ofta som du önskar.  Ring till en anhörig och tala om att du uppskattar dom. Skicka ett oväntat men enkelt blombud eller ge någon som har en tom plånbok, en biobiljett. Hjälp en äldre dam i affären när hon irrar omkring eller släpp fram stressad mamma i kassakön. Släpp fram trafikanter och gångare eller le mot föraren bredvid dig i rödljuset. Hälsa alltid på personen i kassan, ge henne eller honom en lätt komplimang samtidigt som du ser dom i ögonen. 

Tillåt dig att hjälpa någon på gymmet och våga säga vad du tänker om den där vältränade, starka personen framför dig. Intressera dig för andra och deras kunskaper, våga fråga om det du undrar över och du berikar andras självförtroende. Se dina kollegor. Ge tid för en extra lång kram till din Kärlek eller dina barn. Lyssna till vad de har att berätta. Stäng av tv´n och ta fram ett sällskap spel eller ta en kvällspromenad bland stjärnor och snöflingor. Upplev livet med dina medmänniskor och du berikar både dig och din vän bredvid dig. 

Och samtidigt som du gör detta, ge Kärlek och Omtanke till dig själv 
Varje dag


6 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vet du en sak. Helt rätt! Medmänsklighet, glädje och så lite tango på det! Tack för inspiration till ett eget inlägg nu!

Malin-Charlotta sa...

Inspirationen är din!

ZtorZillen sa...

Tycker det är för lite av sådant där du skriver om...i vardagen, mer sådant! :D Själv ska jag skriva lite vykort! Å hoppas att det kommer uppskattas!

Malin-Charlotta sa...

För att nå förändring ska man börja med sig själv. Och jag är säker på att dina vykort kommer att uppskattas!

Malin sa...

Ja det är ju egenligen så lite som behövs för att visa vad man tycker och göra någon glad. Så bra med dina tänkvärda inlägg, det gör att man stannar upp lite o tänker efter. Påminner mig själv att ge mer komplimanger och se andra mer.
Vi kom på att vi måste fira lite extra nu när alla hjärtans dag snart stundar, så vi bokade en hotellnatt idag.

Hoppas din lediga dag blev riktigt rosa. Det var du värd. Ha en undebar helg! Kram

Malin-Charlotta sa...

Åh, jag hoppas ni fick det så som ni önskade. Är så viktigt att kliva ur vardagen och göra något annat tillsammans. Uppleva saker.

Och komplimanger är så bra, vi behöver bara våga! Mer sånt!

Kram Malin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...