4 november 2011

Du missar livet i väntan på helgen

Jag har själv varit där och nosat på fredagen när måndagen har startat. Räknat timmar och haft ångest för att jag inte hinner med livet innan nästa arbetsdag börjar. Tankar som "nu ska jag snart till jobbet igen eller varför kan inte dygnet ha 48 timmar istället för 24? Denna evig kamp som styr stegen mot livet istället för att dansa med livet som sin partner. Vem vill egentligen leva enbart för helgen? Vem vill egentligen längta till fredagen när bara tisdagen är i antågande? Inte jag. Jag vill verkligen inte leva mitt liv efter den filosofin och för att förändra det behöver jag förändra mina tankar. Hitta livet när det pågår här och nu, fylla min tid med saker jag tycker om och behöver, varje dag.

Jag tycker också det är underbart med ledig tid, sovmorgon och lång frukost med Kärleken, men jag bygger inte mitt liv på det. En stor nyckel på knippan är att trivas på sitt jobb, att när ögonen slår upp på morgonen finns energin redan där. Jag kan vara trött, men jag tillåter mig inte att gå och älta att jag är trött genom att förvärra det med mina tankar. Jag finner energin om den saknas, oftast genom det som finns utanför mig själv. Naturen. Där finns gåvor täckta med guld för de tröttaste ögon.

Mitt tips till dig som missar vardagen i väntan på helgen, ge dig själv en högre standard varje dag, byt jobb om du vantrivs genom att se möjligheter istället för hinder och se till att hitta redskapen att byta ut dina tankar med. Det finns gott om litteratur i ämnet, föreläsningar, kurser och inspiration på nätet. Agera disciplinerat och målinriktat, arbeta för att motverka det negativa i ditt liv. Låter det irriterande enkelt? Ja, då kan du börja med att förändra den tanken för vem har sagt att det ska vara svårt?


Fundera vad du vill göra med din lediga tid och förvalta den på bästa vis. Bestämd dig för vad du vill ha och inte ha i ditt liv. För vad som än händer omkring dig, är DU trollkarlen i ditt liv, så förvänta dig inte att ditt liv ska förvandlas genom att bara se på. För var det inte så, för att omvandla grodan till dina drömmars prins, krävdes handling? 

14 kommentarer:

Maggi sa...

Så jävla bäst är DU!!!
Släpp en bok M-C....seriöst!
Annie borde släppa en bok med hennes underbara recept och du borde släppa en bok om hur man skall tänka för att leva varje dag till fullo.

Helt underbara ord att somna till =)

Tack och god natt!
....pssst...glömde ju....HATTEN AV FÖR DIG MIN SKÖNA!!

Trillingnöten sa...

Det är viktigt att påminna sig om detta ibland! Jag längtar ofta till fredagen, samtidigt som jag gillar att längta till något, passar jag på att njuta av vardagen också...även om jag tycker att vardagen flyter på så snabbt att det är svårt att hinna med att stanna upp och njuta ett par sekunder :) Väldigt kloka ord vännen! Väldigt kloka! När jag jobbar nästa vecka ska jag se till att varje dag göra NÅT som verkligen är njutningsbart. Kanske göra nån extra fin middag mitt i veckan, köpa den där tidningen jag velat läsa, gå på en promenad med dottern, titta på film och mysa :)

Malin-Charlotta sa...

Maggi min Pärla! Faktum är att "seriöst" är på G. Ska bara få tummen ut lite oftare så det blir klart någon gång ;-) Du är bjuden på släppet så klart...

Då ska vi kramas <3

Malin-Charlotta sa...

Godmorgon fina Trillis!

Det här är jätteviktigt : ""samtidigt som jag gillar att längta till något""

Det tar jag till mig och med mig. Svarar vidare i din blogg.

Klara sa...

Vilket underbart inlägg Malin. Det du skriver om är så viktigt och tänkvärt. Och jag håller med Maggi, du skulle kunna ge ut en bok när du känner att tiden är rätt för det :) Kram

Malin-Charlotta sa...

Tack Klara. Så sant som du skriver, när tiden är rätt ...

Kramar!

Annie sa...

Du har så rätt Malin! Dina ord här ovan är det jag idag lever efter. Jag har också levt efter helgen, haft ångest inför måndagen och gråtit blod för att helgen var för kost.

Idag älskar jag mitt jobb, trivs med att gå dit, njuter av mitt arbete. Låter min vardag var lyxig, göt det jag vill, när jag vill. vardagslyx är ett ord jag älskar att använda mig av.

Att helgen och ledigheten sen är underbar är ju inget jag tänker hymla om. Men jag lever här och nu. Inte imorgon och itne om en månad.

Tack för ännu ett underbart inlägg!

Malin-Charlotta sa...

Det glädjer mig mycket att du är där, Annie, i livets vardagslyx. Tack för en fin delning ur ditt liv, det är med varandras erfarenheter vi växer såväl som våra egna.

Ha en underbar lördag

Matilda sa...

Det är lite synd. Alla som glömmer nuet och bara väntar. Väntar på? Kanske är människan designad för att från första början tänka på ifall gräset är grönare på andra sidan. Men tänk om gräset är grönare på den här sidan. Tänk om nuet är det vackraste vi har. Varför tänker människan inte på det först?

Christer sa...

Mycket bra skrivet

Malin-Charlotta sa...

Människan är nog sån till naturen, Matilda. De ser hellre in i framtiden eller bakåt i tiden, än det dom är nu. Och jag håller med dig, visst är det synd. Världen skulle se annorlunda ut om fler kunde leva NU.

Malin-Charlotta sa...

Tack Christer! Fint du tittade tillbaka hit :)

Maggi sa...

JAG KOMMER!!!!!!
haha ja då ska vi kramas....hihi!

Malin-Charlotta sa...

Om det funnits en 'gilla knapp' som på facebook, hade jag tryckt på den nu, Maggi ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...