13 november 2011

När längtan gör ont

Ni vet alla att jag står för kreativitet och lösningar, att jag alltid hittar det goda i det onda. Det är min filosofi. Efter motgång kommer framgång. Men det betyder inte att jag saknar längtan. Idag har det varit en tung dag, sett löpare rusa fram på gatorna med lätta fotsteg samtidigt som solen har värmt den kalla luften. Jag har drömt mig bort för att sakna cykelhjulens sus från asfalten och förnimma upplevelsen hur kroppen brinner i takt med farten. En vecka har gått sedan jag ensam tog beslutet att vila i 6 veckor, endast lätt cykling och simnig är på konditions schemat.  Kunde ha tagit en lätt tur idag, men vill vila helt de första två veckorna för att se om det gör någon skillnad i smärtan. Jag behöver rensa skallen och släppa ut det som spökar, erkänna att det känns. Så åter till denna längtan. 

Den gör förbaskat ont. I hjärtat. 10 kommentarer:

Annie sa...

Längtan kan göra ont ibland, men gör att lyckan är desto starkare när man får komma tillbaka och göra det man älskar!

Fina Malin, ta hand om dig och låt din kropp läka!

Ha en fin söndag i höstmörkret.

Malin-Charlotta sa...

Tack snälla Annie, du är vänligheten själv!

Har varit och tränat nu så allt känns bättre. Fick till ett sånt grymt pass i rodden & TRX` bandet. Träningslycka igen <3 när man behöver den som mest..så nu känns längtan lite lättare!

Ha det fint du med ikväll!

klara sa...

Du är så stark Malin. Jag förstår att det måste vara otroligt jobbigt att både vila och länkta. Men det kommer löna sig i längden att du tar det lugnt nu så kroppen hinner komma ikapp. Du måste som vi alla andra få känna dig nere, få gråta och bara vara i den känslan också, utan att behöva söka efter en direkt lösning. Den kommer så småningom. Bästa söndagskvällen till dig min vän

Malin-Charlotta sa...

Omtänksamma Klara, du är så klok och kärleksfull.

Ibland är det behövligt att känna efter, även när det gör ont. Och jag tar med mig dina ord, att jag inte behöver finna en lösning i nästa sekund. Du har så rätt där.

Tack bästa Klara

Maggi sa...

Oj, önskar att jag hade varit mer vaken på svenska lektionerna så jag kunde uttrycka mig bättre, men jag försöker på mitt egna sätt ( Känns lite också som att du känner mig nu och kan läsa mellan raderna ) Åh jag vill inte att du ska vara ledsen. Jag vill inte heller att din kropp skall vara ledsen. Det låter alldeles underbart i mina ögon när jag hör vilket underbart beslut du har fattat: VILA i 6 veckor. Jag gör vågen här hemma och dyrkar ditt beslut att lyssna på kroppen. För gudarna skall veta att vi är alldeles för många som ignorerar smärtan och kör på.

Men inte fina M-C!
J.Ä.V.L.I.G.T K.L.O.K är D.U!!!

Trillingnöten sa...

Ett klokt beslut, även om det är ett jobbigt sådant! Längtan som gör ont är ganska ljuv ändå - när längtan väl är över...Jag hoppas verkligen att de här 6 veckorna kommer att ge en fin belöning i slutet!

Malin-Charlotta sa...

Maggi, du vet vad jag bara älskar hos dig. Allt det där spontana och uppriktiga. Däremot räcker inte mina ord till riktigt här så hoppar över och svarar i din blogg. Du är bara så bra, Maggie.

Trillis: Jag hoppas också att det kommer göra skillnad, mest arg blir jag ändå på sjukvården som verkar tagit långledigt. Men det har däremot inte jag!

Tack för all er omtänksamhet. Ni är underbara allihop!

Malin sa...

Förstår hur du känner :(
Jobbigt att ha ont. Jobbigt att inte kunna göra det man vill.
Själv har jag haft ont i vaden/benhinna? några veckor när jag springer. Får ofta div. problem när jag löper vilket är oerhört frustrerande :(
Har bokat tid hos naprapaten min på onsdag. Dessvärre känns det som om det blir bra ett par veckor sen kommer det smått smygande igen :(
Hoppas det känns bättre för dig!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Jag tycker att du har fattat ett klokt beslut och är säker på att du kommer tacka dig själv för detta förr eller senare! Håll ut!

Malin-Charlotta sa...

Tack snälla Malin. Låter inget vidare för dig heller. Svarar i din blogg!

Visst är det ett klokt beslut, Karin, det är så jag får se det. Känner mig besviken på sjukvården, att det tar sån tid. Det är helt orimligt. Men fy sjutton vad jag ska komma igen sen !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...