2 november 2011

Utan mellanslag

Mitt liv går på rätt hårt nu. Ju friskare jag blir i min stresshantering, desto mer orkar jag bära. Igår eftermiddag kom jag dock på att jag saknade de där viktiga pauserna, efter ha känt doften av små varningslampor i röken från gaspedalen. De där timmarna som är tomma på kontot, fyllda med ingenting, var fanns dom? Att inte vara på väg eller vara ur någonting, utan bara vara. 

Fick mig en rejäl påminnelse om att vara rädd om min tid, på alla vis. Så nu ligger de där och glänser, de tomma små rutorna i mitt schema. Tänk vad lätt det är att glömma, att haka på livstempot och tro man är oumbärlig för sig själv och andra. Kan bli kostsamt att köra livet utan mellanslag. 

12 kommentarer:

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad bra att du tar dej tid för stunder där du inte gör någonting! Det är viktigt det!

Trillingnöten sa...

Vad skönt att du såg varningstecknen! Det är viktigt...under ett par år ökade jag takten och hade hundra saker att göra jämt. Nu är min kalender full med familjen :) Jag har prioriterat bort mycket häng med vänner (inte allt, men jag väljer mina stunder. När jag har tid och ork och lust och inte bara "måste"), TV-tittande, arbete som jag inte "måste" göra och sånt. Tänk vad det gör bra för själen!! Bra Malin-Charlotta :)

Malin-Charlotta sa...

Godmorgon Karin & Trillis!

Tänk att vi oftast vet vad som är bra för oss och ändå har vi så svårt att följa det. Livet är verkligen en ständig skolgång.

Ha en finfin dag, mina vänner!

WellnessFight sa...

Det var en riktigt intressant och läsvärd blogg du har. Den ramlar in på min blogroll :)

Malin-Charlotta sa...

Hej och varmt välkommen!

Glad jag blir att du tycker den är tänkvärd och intressant! Bloggen är väldigt blandad, allt från personlig utveckling, filosofiska budskap och idrott.

När jag kommer hem ikväll, så ska jag med titta in hos dig :-)

klara sa...

Va bra och insiktsfullt av dig att se de där varningslamporna och faktiskt inte bara köra på i samma spår. Tror det är många som ser varningslampor men tror att det bara är falskt alarm. Hoppas du får lite tid för avkoppling. Kom att tänka på en sak, är du glutenintollerant? Jag ska enligt blodprov inte vara det men jag känner att jag är väldigt känslig mot det ändå och min mage säger ifrån.

Malin-Charlotta sa...

Människan är inte direkt känd för att "se", snarare att köra huvudet under ytan och fortsätta köra. Förhoppningsvis kan jag hjälpa andra människor att uppmärksamma i tid, med de erfarenheter jag har.

Svarar dig i min blogg ang gluten., Klara :)

i min lilla lilla värld sa...

Så jäkla klokt!

Malin sa...

Bra att du stannar upp och tänker efter. Så lätt att vara duktig och lyssna på kroppen ett tag sen när det känns bra igen då kör man på i 180 igen.

Hoppas du får en trevlig helg!

Malin-Charlotta sa...

Hej Malin & Sara!

Om det fanns en enkel väg att gå, skulle jag troligen inte välja den iallefall. För det är våra erfarenheter som gör oss kloka.

Fin helg till Er också! Jag ska förgylla min tid med dans, plugg, träning och kärlek.

Viktkamp sa...

så himla bra skrivet!!

Malin-Charlotta sa...

Stort Tack & Välkommen! Inlägget skapar reflektion och det blir jag mycket glad för!

Vi ses i din blogg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...