10 oktober 2011

Hur ofta ger du dig själv det bästa?

Min Kärlek åkte till en god vän ikväll. Själv har jag vilodag från träningen och flera timmar till förfogande innan John Blund viskar. 
Jag tar en lång varm dusch, hoppar i mina favorit myskläder (å vad jag älskar dom), och fyller sedan lägenheten med levande ljus och rökelser. Sen lagar jag helstekt ytterfilé med grönsakspasta och skapar en egen komponerad sweet chili sauce. Till efterätt väntar en Delicatoboll och en kopp té. Jag tillbringar kvällen i total tysnad från både tv och musik. Innan jag somnar ska jag läsa ur en av mina favoritböcker. Jag har gett mig själv det bästa ikväll. 

Ni vet, det blir som att börja på en chokladask, när du väl tagit en bit vill du ha fler. För ett tag sedan insåg jag vikten av att göra det som är rätt för mig, att ge mig själv det bästa. Så nu när ett tillfälle ges helt gratis, passar jag på att ge mig den kärlek och uppskattning jag vet som behövs för att orka med livet i alla dess former. För hur många gånger har vi inte vänt ut och in på oss till fördel för andra och sedan stått där tomma och utmattade. Något att tänka på i två tusentalets rusningstider.

10 kommentarer:

Maggi sa...

Åh vad glad jag blir att du tar hand om dig och ger dig själv LYX i massor, för det är precis vad det är. Att vara hemma, hoppa i myspys kläderna ( kallar mina för fisbyxorna ;-) tända massa ljus och sen laga god mat och krypa upp i soffan. L.Y.X!!!!

Trevlig kväll!

Malin-Charlotta sa...

Hahaha! Maggi, jag ligger i sängen & hade tänkt slumra in. Fisbyxor ?? Kan inte sluta skratta. Du är för härlig!

Trillingnöten sa...

Så himla sant! Min make säger så också...han uppmanar mig att köpa den där tröjan eller skorna eller vad det nu är. Jag säger att jag hela tiden köper till mig. Han menar att jag köper mat och lyxar till det, men inget konkret. Till mig. Jag som jobbar så hårt...varför är man så mån om andra hela tiden och inte sig själv? Jag ska ta ditt exempel! Börja behandla mig själv som den bästa kompis jag borde vara!

Malin-Charlotta sa...

Vi svenskar är väl inte kända för att anamma oss själva. Dags att ändra på det. Köpa en bukett blomster idag kanske, Trillis? Till oss själva?

Ta hand om dig!

Malin sa...

Det gjorde du rätt i! Man måste unna sig sådana dagar/kvällar oftare. Det är vi värda!
Låter som du hade jättemysigt!

Jag tycker oxå det är lyx att bara sitta i myskläder i soffan och läsa en tidning eller kolla på en film. Är det ett tecken på att man har för mkt omkring sig eller är det att man uppskattar det lilla? :) Kanske både och.

Nu har jag avlagt rapport =)

ZtorZillen sa...

Men gu, va mysigt! Snacka om vardagslyx!!! Jag gjorde en liknande sak igår. Låg i sängen med sambon å lyssnade på repris av vårt favoritradioprogram..myyys!

Malin-Charlotta sa...

Hej Malin!

Vad spännande med rapport, ska kika in direkt!

För mig handlar det om att ju högre intensitet jag har i mitt liv med träning/plugg/jobb osv, desto mer "stilla behöver jag ha för återhämtning" ..går går mitt liv hand i hand.

Malin-Charlotta sa...

Åh det är också finfin kvalité, ZtorZillen! Fint du unnade dig det :)

Och radioprogram? mmmm, det ska jag smaka på. Tack!

Natalie :D sa...

hej sjukt fin blogg och sjukt söt är du. följ görna mion blogg så följer jag din! :)

Malin-Charlotta sa...

Hej och Tack, Natalie.

Ska titta in hos dig för att se hur du har det i livet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...