28 oktober 2011

Lektionerna du inte vill missa

Det finns inga misstag. Det finns bara lektioner. 

Ur
Munken som sålde sin ferarri
Robin Sharma


Efter ha smakat på orden några gånger säger budskapet mig att det är räddningen ur dåliga minnen som är skapade genom ångerfylla händelser. Det jag åstadkommit som ansågs vara misstag i mitt liv, finns där för att jag ska lära mig. Det vi tilldelas i livet, finns där för att lära oss att just leva. Så varför ångra, klandra eller älta onödiga tankar? Kanske är det den med hjälp av den inställningen som jag ser min långa sjukdom positivt, för utan den hade jag aldrig kunnat förmedla det jag gör idag. 

Igår träffade jag en bekant som har sin idrott till yrke. Vi samtalade lite och han uttryckte att han var missnöjd med sig själv i en viss händelse. Då sa jag till honom: Det finns inga misstag. Det finns bara lektioner.
Han stannade upp och tittade på mig och sa. Ja, så är det ju! 

Att få se lättnaden i hans ögon gjorde min dag, såväl igår som idag. Så kanske gör jag nu, även din.

5 kommentarer:

Maggi sa...

Lätt att du gjorde! Underbart klokt, som vanligt.

Kram

Malin-Charlotta sa...

Mission completed for you, Maggi!

Trillingnöten sa...

Ja, vet du! Jag måste tänka mer och mer så faktiskt. Speciellt efter den gångna veckan. OCH idag när jag läst ditt inlägg och sedan funderat på det, har jag lärt mig my lesson. Träningen för mig är numera nyckeln till det mesta. Till en sund kropp och till en sund knopp. Utan träningen mår jag inte bra. Under veckan som gått har jag knappt rört på mig. Förkyld och depressed. Igår och i torsdags satte jag igång lite smått. Och vilken skillnad! Mentalt är jag nu stark och jag älskar det! TACK!

"oroshjärta" sa...

Den boken är himla bra.

Malin-Charlotta sa...

Visst är det skönt, Trillis, när man kommer på de där sakerna om sig själv. Ibland gör det lite ont, men det är alltid värt det.

Fint du läst boken. Oroshjärta. Den ska man inte missa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...