18 oktober 2011

Dagens motto efter dagens motgång

Tillbaka hos min specialist idag ang min skada i Tibilalis posterior. Vi utförde en grundligare undersökning där vi kontrollerade ryggens alla funktioner eftersom jag har gamla besvär som ibland blommar upp och jag har även haft påhälsning av ischias under åren. Vi vill utesluta att det onda härstammade från ryggen, vilket vi också glatt kunde göra. 

Ryggen var U.A.

Däremot kommer vi inte tillrätta med min smärta, jag har vilat från löpningen samt endast tränat lätt i cyklingen och ingen förbättring har skett under 5 veckor. Så nu är jag remitterad till en idrottsläkare och förhoppningsvis kommer en magnetröntgen att bli av, vilket är det positiva. Dock väntar mer vila, att börja löpa är inte att tänka på eller att belasta benen i någon form av styrketräning. Tur jag har mina jumpa pass (får dock ta det lugnt med hopp och studs)  och min nya kärlek Box. Där jobbar mest överkroppen även om vi sparkar även med benen sker inte belastningen på ett försämrande vis. 

Mottot blir idag:

När motvinden tar det sista andetaget, tar medvinden över kontrollen.Och vi minns väl alla, hur frisk och syrerik luften är efter ett riktigt oväder... 



6 kommentarer:

Malin sa...

Trist att du inte blir bra, men skönt att du får proffshjälp. Bra dessutom att du hittat alterativ träning som du gillar.

Jag är riktigt peppad att köra styrka nu. Började dock lite lätt ikväll med 10 min biceps/triceps/axlar efter intervaller o bålstabilitet i hallen.

Sjukgymnasten trodde inte det var tennisarmbåge. Överrörlig o nån nerv som spökade. Förmodligen även nån koppling med min stela nacke.

Trillingnöten sa...

Usch, det låter inte alls roligt det där med rygg och problem och sånt! Jag är så glad att du ser det positiva i situationen. Den lär ju inte bli bättre om man gräver ned sig i alla fall :) Du är så bra!

Malin-Charlotta sa...

Hej Malin! Jo, jag har allt fått stå på mig lite, bett om ny undersökning osv. Så nu hoppas jag få klarhet :)

Skönt det ej var tennisarmbåge, det är inte att leka med. Ska bli kul att läsa om din nytillkomna styrketräning, det gillar vi ju !!

Sköt om dig

Malin-Charlotta sa...

Det jag inte kan göra, det ersätter jag, något annat alternativ finns inte. Får inte i närheten av samma puls jobb på jumpan/boxen, men det är bättre än inget alls.

Kanske är det mina motgångar i livet som gjort mig kreativ eller så är jag bara sån. Vet faktiskt inte, men fungerar gör det. Haha!

Tack Trillis, för fina ord.

klara sa...

SV; Tack fina du, jag kände liksom att det var dags att lätta hjärtat lite för att kunna gå vidare.

Så bra att du får proffesionell hjälp. Det kommer att bli bra, det känner jag på mig :) Är det nånstans jag blivit väl bemött i sjukvården så är det vid Idrottsmedicin. De brukar kunna sin sak.
Så tänkvärda ord och vacker bild, det tar jag med mig :)
Kram

Malin-Charlotta sa...

Tack Klara, jag vill verkligen tro att det ska gå vägen nu :)

Å orden är dina och fotot med. I morse när jag njöt av guldregnet tänkte jag på dig ...å så tog jag ett foto med mobilen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...