11 oktober 2011

Första skivstångspasset på Friskis & Svettis

Dags att fortsätta resan i grupptränings världen för att finna inspiration till min egna träning och även för att kunna veta vad de olika passen innebär, den dagen jag ska rekommendera ut till kund. Hur ska jag annars kunna ge bra rådgivning, om jag inte själv upplevt passen?

"Skivstångspass medel" var för mig lite av en besvikelse. Jag hade förväntat mig mer övningar, men så här i efterhand inser jag att det inte hinns med på 55 minuter med uppvärmning, träning, nedvarvning och stretch. Bra saker är att vissa övningar sätts ihop två och två, vilket skapar effektiv syreträning i musklerna. Man kan välja hur mycket styrka som ska tränas, genom att växla vikter på sin stång och det ger träning och rörelse för hela kroppen. Instruktionerna var klara och instruktören härligt positiv, dock hade jag önskat mer viktiga hållpunkter i de olika övningarna för att undvika skador. 

Passet är inget jag skulle rekommendera till nybörjare, då det kräver god bålstabilitet och kroppskännedom för att träna säkert. Konditionsmässigt (pulssnitt) ser ni att det ligger väldigt nära "jumpa medel", vilket man kanske inte trodde. Tyvärr var det för många övningar som triggar igång min tennisarmbåge, så det är inget som jag kommer ta in kontinuerligt i min träning. Men någon gång ibland för att få in "ny träning" passar det fint. 

Tid: 55 minuter
Medelpuls: 67 %
Max: 80 %

2 kommentarer:

i min lilla lilla värld sa...

Jag tycker ärligt inte det är kul med gruppass längre. Möjligtvis jag hade kunnat tänka mig ett armypass eller crosstraining, men that`s it

Malin-Charlotta sa...

Gillar det inte jag heller, har aldrig gått på några gruppass förutom yoga när jag var sjuk. Har vägrat i alla år.

Just därför tänkte jag testa ;-)För jag tror jag ändrat mig ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...