7 oktober 2011

Först jumpa passet på Friskis & Svettis in i träningskalendern

Behöver hiva in ny, fräsch inspiration till min träning i höst och med det kom idén att jag ska plöja alla (nästan) pass på Friskis som går att hitta. Till historien hör att jag är en ensam varg på gymmet, gruppträning är verkligen inte min fluga. Bestämde mig därför att starta med Medel Jumpa, 55 minuter hopp och studs kombinerat med styrka av egen kroppsvikt, stretch och rörelseträning, för att utmana sinnet och så nya frön till min utveckling. Och! det var härligt att se instruktörerna och alla glada deltagare, bara det räckte för att sätta guldkant på passet. När det sedan kom till att koordinera armar och ben med hopp och studs hängde dock inte riktigt Malin. Tänkte att: Det blir lättare efter några gånger. Skulle dock inte rekommendera nybörjare med koordinationsproblem att starta med Friskis jumpa, tyvärr.

Något riktigt konditionsträning blev det inte, men som ett återhämtningpass eller start efter vila, funkar det utmärkt för mig då det mjukar upp hela kroppen på ett sunt vis. Jag har en viss förhoppning så klart,  att morgondagen ska bringa någon form av träningsvärk efter ha gett musklerna mängder av nya rörelser under kvällens jumpa.

Tid: 55 min
Medelpuls: 64 %
Maxpuls: 81 %

12 kommentarer:

Malin sa...

Vad kul att testa lite nya pass, det tänker jag hela tiden att jag ska göra. Blir bara inte så, kör i vanliga hjulspår. Cykel, spin o löpning som sagt :) Tänkt boka in mig på cirkelfys, får bli snart. Blev inspirerad.
Hoppas det gick bra på tentan. Ha en underbar helg. Kommer springa för dig imorgon!

Malin-Charlotta sa...

Tack, vännen, för du tänker på mig. Tentan gick bra (kändes så iaf). Imorgon ska jag tänka på dig!

Kör hårt & Stort lycka till, Malin!

PS/är så lätt att dra på i samma hjulspår, ibland ska man bara ta sig i kragen och förändra innan hjärnan hinner med och tycka till. det gjorde jag :) För om jag hade fått bestämma hade det aldrig blivit jumpa på Friskis.... ;-)

klara sa...

Va roligt! Jag har aldrig varit på Friskis och Svettis, det finns inte i Umeå. För många många år sedan gick jag på Aerobics och step i bland men det är det närmsat jag kommit gruppträning... eller om man nu inte räknar dansen, den är ju iof också i grupp :) Tack för din värmande ord Malin. De där dalarna kommer men konstigt nog är det som att de behövs ibland för att jag sedan ska få tummen ur och göra det jag behöver. Så fint att höra att du kund vända motgången till att se nya möjligheter. Det är inte alla som klarar det. Men man måste få bryta ihop också som du först gjorde, det är nyttigt att gråta och få ur sig allt. Kram

Malin-Charlotta sa...

Men Klara! Varför har jag fått för mig du bor i närheten av Sthl? Haha! Svarar i din blogg......

Annie sa...

Haha när jag läser detta skrattar jag och tänker p hur jag ser ut på ett sådant pass. Provade step för många år sedan och var hela tiden fem rörelser efter alla andra. Koordination är inte min grej :)

Dock är mitt löfte till mig själv inför hösten att prova lite nya pass och ta med min man på dem för lite träning tillsammans. Körde det förra hösten med och det är fantastiskt kul att få boxas tillsammans eller pressa sig på någon form av fyspass & "vinna" över den andra :)

Variation förnöjer och du gör rätt i att prova nytt!

Malin-Charlotta sa...

Haha! Kan säga jag inte gärna ville titta i spegeln när jag skulle försöka mig på att koordinera ;-)

Nya pass ger fin inspiration, även om kanske jumpa är ett av dom jag kontinuerligt kommer att välja. Som återhämtningspass, absolut ! och det gav en helt del glädje och bara då är ju mer än hälften vunnet :)

Då ser jag fram emot att läsa om dina pass i höst, Annie. Kör så det ryker!

8 oktober 2011 20:37

Maggi sa...

Haha Jag vet hur det känns, jag försökte ge mig på aerobics när jag bodde i Visby. Tänkte inte ens på att koordinationen skulle bli ett problem, men OJ säger jag bara.Från att ha stått längst fram till att avsluta passet längst bak i högra hörnet med svansen mellan bena...SHEEET vad det var svårt. Men men...det var ju bara att gå tillbaka och efter 3e passet satt allt som en smäck. Dessutom småfnissade jag lite åt dom nya som dök upp på passen efter som. Dom var precis lika vilsna som jag i början.

Trevlig södag M!
Kram

i min lilla lilla värld sa...

VARIATION är A och O om man vill att kroppen ska reagera.. Den vänjer sig snabbt. Även hjärnan. Kul att testa nytt ju

Malin-Charlotta sa...

Haha Maggie, du är för go! Ska göra som du ;-)

Malin-Charlotta sa...

Hej Sara!

Å idag har vi varit ytterligare på ett nytt pass för att chocka kroppen och hjärnan. Är riktigt trött i skallen nu efter all koncentration. Uppdate kommer!

Ha det finfint!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Kul att du testar något nytt! Det ger ju så mycket att variera träningen och gå över sina bekvämlighetsgränser!

Malin-Charlotta sa...

Åh, det var ett bra ord, Karin. Bekvämlighetsgränser!

Tack :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...