17 juni 2012

Sommaren med Paulo Coelho

Har ni några läsplaner inför sommaren? Jag har under våren samlat på mig de flesta av Paulos böcker efter ha läst Alkemisten i början av året.


Helt såld.
Helt magisk.
Läs den.

Så nu längtar jag efter att få hugga tag i de andra livsverken.

" Alla människor har en skatt som väntar på dem. Men människohjärtat talar sällan om dessa skatter, för vuxna män och kvinnor vill inte längre upptäcka dem. Endast barn får höra talas om dem. Men efter en viss ålder får varje person gå mot sitt eget öde utan att hjärtat lägger sig i. Tyvärr är det bara några få som följer den väg som finns utstakad för dem och som är levnadsöden och lyckans väg. Människan upplever välrden som något hotfullt och just därför blir världen också hotfull"

Alkemisten
Paulo Coelho

12 kommentarer:

Cykling min passion sa...

Härligt med böcker! Jag har verkligen längtat efter sommaren, få tid att läsa några andra böcker än kurslitteratur. Ska påbörja kajsa ingemarsson - någonstans inom oss. Gillar hennes sätt att skriva. Vad skriver Paulo Coelho för typ av böcker? Ha en fin söndag! :)

Annie sa...

Underbart att läsa, världens bästa avkoppling. Dock läser jag för sällan, när jag är bortrest sitter jag dock mest med näsan i en bok på stranden, bussen eller flyget. Jag lever mig fullt in i bokens värld och kan inte släppa en riktigt bra bok när jag väl fångat den!

klara sa...

Alkemisten är ju så bra. Det var många år sen jag läste den men det är en sån bok man kan läsa om och läsa om. Så klok och tänkvärda. Kram

Malin-Charlotta sa...

Paulo blandar filosofi,romantik fast ändå inte mer än ett stenkast från det verkliga livet. Eftersom jag endast läst Alkemisten så vet jag ju inte så mycket mer än så, men just den boken går ut på att följa sina drömmar. Passar bra för såna som oss, Lina, på väg mot våra drömmars mål. Svarar vidare i din blogg.

Malin-Charlotta sa...

Hej Annie! Visst är det härligt att läsa, när en bok väl fångar en, då är det så underbart att bara få vara i den världen för en stund.

Malin-Charlotta sa...

Läs den igen, Klara!! Man hittar nya saker :-)

Cykladen sa...

Hej Malin-Charlotta

Jag kan hålla med dig om att Alkemisten är en riktigt bra bok och jag ska läsa om den vid tillfälle. Det är så kul när man hittar en riktigt bra bok som ger en nya insikter. Sådana böcker letar jag alltid efter.
Håller just nu på med Walden av Henry David Thoreau. Annorlunda, ser fram att få läsa mer.

Jag har också börjat på någon mer bok av Paulo Coelho, men den var inte lika bra som Alkemisten som kanske är det mest kända, så den läste jag aldrig färdigt. Minns inte ens vilken det var.

Jag ser också att du har ett ex av 11 minuter, den har jag hört en del om.. =) Speciellt tjejer som fastnat för den boken :-)

Malin sa...

Jag tror nog jag ska läsa Alkemisten igen, har den står i min bokhylla. Läste den för ca 6 år sen så kan säkerligen läsa den igen. Snart sommar och då finns det tid för att läsa. Längtar!

Annika sa...

Jag tror jag har läst alla hans böcker och jag gillar dem men ingen är så bra som Alkemisten. Min andra favorit är Veronika Bestämmer Sig För Att Dö. Och även Djävulen Och Fröken Prym stack ut och sitter kvar med sina visdomsord :) Hoppas du hittar npgra fler favoriter :)

Malin-Charlotta sa...

Hej Christer! Det var länge sedan! Jag är helt tokig i Alkemisten, hoppas kunna gå in med ett öppet och ödmjukt sinne till de andra, dsv med inte för stora förväntningar.....

Malin-Charlotta sa...

Läs den igen, Malin! Man hittar nya saker i takt med att man själv har utvecklats. Jag ÄLSKAR slutet, det är det bästa slut jag någonsin läst !!

Malin-Charlotta sa...

Tack för tipsen, Annika! Ska på semester veckan 29, kan ju inte ta med mig alla böcker (blir tungt och inte rimligt att hinna) så måste välja ut några.....

Min kollega har läst alla, det var hon som tipsade mig från början :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...